Pages

3 Mart 2017 Cuma

NBA'DE BİR TÜRK GEZGİN:ERSAN İLYASOVA...

Ersan İlyasova yeni formasıyla

NBA'de Türkiye'yi temsil eden milli basketbolcumuz Ersan İlyasova'nın bugüne kadar yapmış olduğu Amerika turunun özeti ile karşınızdayız..


Ersan İlyasova'nın NBA kariyeri bilindiği üzere Milwaukee Bucks tarafından draft edilmesiyle başlamıştı.Şu an da çoğu draft edilen Avrupalı oyuncu gibi gelişmek için Avrupa'da kalmadı Ersan,draft edildiği yıl içerisinde Milwaukee ile 1 yıllık kontrat imzaladı.Ancak NBA takımlarının çoğunun yaptığı gibi Milwaukee tarafından gelişim liginde Tulsa 66ers'a gönderildi.Burada başarılı bir sezon geçiren Ersan için Milwaukee kapıları tekrar açılmıştı lakin aldığı kısıtlı sürelerle sezonun çoğunu bench sandalyesinde geçiren Ersan tekrardan Avrupa'ya geri döndü ve Barcelona ile anlaştı.Barcelona'da gösterdiği performans ile tekrar kendini NBA takımlarına gösteren İlyasova,2 sezonun ardından yeniden Milwaukee formasıyla NBA parkelerinde sahne almaya başladı.Tam 4 sene boyunca Milwaukee formasını terleten Ersan,sadece lokavt döneminde kısa bir süre ülkemizde Anadolu Efes forması giydi.Ersan'ın kariyeri bu döneme kadar klasik başarılı bir sporcunun kariyeri gibi olsa da esas Amerika turu Milwaukee'den ayrılmasıyla başladı.2015-2016 sezonunda Caron Butler ve Shawne Williams karşılığında Detroit Pistons'a transfer olan Ersan tam takıma uyum sağlamaya başlarken Brandon Jennings ile birlikte Tobias Harris takasında kullanılıp Orlando Magic'e katıldı.Orlando macerası da pek uzun sürmedi Ersan'ın sadece birkaç ay sonra Victor Oladipo'yla birlikte Serge Ibaka karşılığında Oklahoma City Thunder'a gönderildi.Çok tekrara girdik ancak Ersan'ın iyi başlayan Oklahoma kariyeri de sadece birkaç ay sürdü.Haziran'da geldiği Oklahoma'dan Kasım ayında ayrılıp Philadelphia 76ers'a katıldı Ersan İlyasova. NBA'in son 2 sezondur dibinde yer alan kadrosunu yenileyip Avrupalı oyuncalara yönelen 76ers ile sezona güzel bir başlangıç yaptı İlyasova.Tam işler ve düzen yerine oturuyor derken geçtiğimiz günlerde Atlanta Hawks'a katıldığı açıklandı Ersan'ın.

Gerçekten NBA'de belki performans açısından değil ama takas açısından en çok aranan parçalardan biri halinde geldi İlyasova. Bence bundan sonra Lebron James ile birlikte bir takasta kullanılırsa şaşırmamak gerekir. Sadece çalıştığı şehirlere baksak,bir basketbolcu değil de bir gezgin,gezi programı sunucusu zannetmemiz içten bile değil Ersan İlyasova'yı.. Milwakuee,Detroit,Orlando,Oklahoma,Philadelphia.. ve son olarak Atlanta.. Bizim de beklentimiz bu gezgin kariyerinin yeni durağının yüzük kazanması muhtemel bir ekipten yana olması. Çünkü hareketli NBA transfer ve takas dönemlerini göz önüne aldığımızda Atlanta'da da pek kalıcı gözükmüyor Ersan..

0 yorum:

Yorum Gönder