Pages

8 Mart 2017 Çarşamba

ARSENE WENGER BIRAKIYOR MU ?


Dün gece oynanan Şampiyonlar Ligi maçında deplasmanda 5-1 mağlup olduğu Bayern Münih'e evinde de aynı skorla boyun eğen ve Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Arsenal'de Arsene Wenger'in ayrılacağı haberleri ciddi bir şekilde konuşulmaya başlandı.


Arsenal dün geceye taraftarlarının Arsene Wenger'e protestosu eşliğinde ve ilk maçın kötü skorunun psikolojisiyle başladı. Bu dezavantajlara rağmen Theo Walcott ile golü bulan Arsenal , ikinci yarının başlarında 10 kişi kalınca dağılmaya başladı ve evinde de ağır bir skorla karşılaştı. Maç boyunca taraftarın tepkisine maruz kalan Arsene Wenger için artık sabırların tükendiğini net bir şekilde gördük.

Yıllardır sattığı oyuncular , taraftar gelirleri ile ekonomik anlamda çok iyi işler çıkaran Londra ekibi , kazandığı parayı takıma yatırmaması ve başarı eksikliği ile zaman zaman eleştiriliyordu. Ligde hemen hemen her sezon dördüncü sırayı alan Arsenal , bir türlü beklenen başarıyı elde edememişti. Taraftarlar için sabırlarını taşıran son nokta dün gece oynanan maç oldu. Görünen tablo da hiçbir Arsenal taraftarının Wenger'e güveni kalmadığını net bir şekilde izledik.

Sürpriz haber ise İtalyan bir gazeteciden geldi , İtalyan gazeteci Arsene Wenger'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını oyunculara soyunma odasında söylediğini iddia etti. Sir Alex Ferguson'dan sonra aidiyet duygusu olarak hep ön plana çıkan Arsene Wenger serüveninin bitip bitmeyeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.


Yorum Köşesi:

Yukarıdaki görselde Luis Enrique'nin ne işi var diyebilirsiniz haklı olarak. Eğer ki Arsene Wenger sezon sonunda Arsenal ile yolları ayırırsa , kişisel kanaatime göre yerine geçecek isim Barcelona'dan ayrılması kesinleşen Luis Enrique olacaktır. Dünya futbol piyasasının trafiğine göre , İngiltere'de ki hocaların savaşına eklenip kendisini bir de orada kanıtlamak isteyeceğini düşünüyorum Luis Enrique'nin. Guardiola,Mourinho,Klopp gibi üst düzey teknik adamlarla devam eden rekabete katılımının daha çok seyirci çekeceğini , özellikle Guardiola ve Luis Enrique mücadelelerinin dünya tarafından ilgiyle ve dikkatle izleneceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden küreselleşen ve artık paranın önemli olduğu futbolda tüm otoritelerin Enrique'nin Arsenal'in başına geçmesi için çabalayacağı öngörüsüne sahibim. Bakalım ilerleyen zamanlar düşüncemin yanlış veya doğru olduğunu gözler önüne serecektir..

0 yorum:

Yorum Gönder