Pages

6 Mart 2017 Pazartesi

YENİ ALMAN PANZERİ : TİMO WERNER

Timo Werner

Almanya Ligi Bundesliga'ya bu sezon yükselen ve ünlü enerji içeceği firması Red Bull'un sponsorluğunda proje takımı olan RB Leipzig'de dikkatleri üstüne çeken bir isim var. Bundesliga'da ilk sezonu olmasına rağmen harikalar yaratan Leipzig'in , genç forveti Timo Werner...






Dünya çapında bir sürü futbol kulübüne sponsorluk yapan ünlü enerji içeceği firması Red Bull , en büyük proje takımı olarak gördükleri Alman ekibi Leipzig ile hedeflerine doğru beklenenden daha çabuk ilerliyor. 5 yıl öncesine kadar Almanya'nın bölgesel liginde yer alan Leipzig basamakları hızla çıkarak bugün Almanya'nın en üst düzey ligi Bundesliga'da Şampiyonlar Ligi mücadelesinin içinde yer alıyor. Doğru planlama ve faydalı yatırımlar ile hızla yükselen Leipzig , bu sene ilk kez yer aldığı Bundesliga'da fırtınalar estiriyor. Lider Bayern Münih'in 7 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Leipzig'in bu sezonki başarısında en büyük pay kuşkusuz 21 yaşındaki genç Alman futbolcuya ait. Bahsettiğimiz isim tabi ki ; Timo Werner..


Timo Werner Bundesliga sahnesine henüz 18 yaşındayken sırtına Stuttgart formasını geçirerek çıktı. İlk Bundesliga sezonunda 30 maç gibi ciddi bir süre alarak 4 gole katkı yapan Timo Werner için , Alman otoriteler yeni Thomas Müller yakıştırmasını yaparak Werner'den beklentilerinin ne denli yüksek olduğunu göstermiş oldular. Takip eden iki sezonda Stuttgart formasıyla 65 lig maçına çıkan ve 9 gol katkısı veren Timo , Stuttgart'ın geçen sezon sonunda küme düşmesiyle birlikte yeni bir maceraya yelken açtı. Yeni takımı RB Leipzig genç ve yetenekli oyuncuları bünyesinde bulunduran ve onları en iyi şekilde değerlendirip futbol sahnesine çıkaran bir ekipti. Timo Werner belkide kariyeri açısından en olması gereken yerdeydi. 


RB Leipzig tüm otoriteleri şaşırtarak sezona harika bir giriş yapmış ve Almanya spor basınının tüm dikkatini üzerine toplamışken , bu iyi giden takımda en çok dikkat çeken oyuncu da skora katkısı yönünden Timo Werner olmuştu. Bu sezon süre aldığı 22 maçta 14 gol ve 4 asist gibi neredeyse maç başına 1.0 istatistik ile skora doğrudan katkı veren Werner , özellikle son vuruşlardaki becerisi , dripling yeteneği ve 1.80 cm'lik boyuyla dayanıklı duruşu ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Top kontrolü ve pas dağıtımı konusunda şu an için eksikleri bulunan Werner'in , RB Leipzig gibi kaliteli bir futbol okulunda bulunması , bu eksikliklerini gidermesine dair bir şüphe bırakmıyor.


Önümüzdeki dönemlerde de bu performansını istikrarlı olarak sürdürebilirse Timo Werner , Almanya'nın iki güzide kulübü Bayern Münih veya Borussia Dortmund'un formasını sırtında göreceğimizi düşünüyorum. Alman Milli Takımı'da böylelikle yeni Thomas Müller'ini bulmuş olacaktır.


Timo Werner için hazırlanan video : 


0 yorum:

Yorum Gönder