Pages

25 Mart 2017 Cumartesi

ÇARE AYKUT KOCAMAN MI ?


Bu sezonda dördüncü yıldız hedefini gerçekleştiremeyen , beklentilerin çok uzağında kalan Fenerbahçe'de yeni sezon takımın başına Aykut Kocaman'ın geçeceği kesinleşti. Peki çare Aykut Kocaman mı ?


Bu sezonda dördüncü yıldız hedefini gerçekleştiremeyen , beklentilerin çok uzağında kalan , lige henüz ikinci yarının başlarında havlu atan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamıştı. Hollandalı çalıştırıcı futbolu bırakmasa dahi yeni sezonda takımın başında olmayacağı bilinen bir gerçekti. Çok geçmeden kulislerde dedikodu olarak konuşulan bir haber gerçeğe dönüştü. Fenerbahçe yeni sezon için eski teknik direktörü , şu an hali hazırda Torku Konyaspor'un başında bulunan Aykut Kocaman ile anlaştı.Hatta tecrübeli hocanın gelecek sezon için Samandıra'da çalışmaların başlamasını istediği , özel kondisyon ve çalışma aletlerinin düzenlendiği öğrenildi. Peki bu kadar kötü sezonların ardından çözüm Aykut Kocaman mı ?



Aykut Kocaman tekrardan Fenerbahçe'nin başına geçmeye hazırlanıyor. Daha önce de 2010-2013 yılları arasında takımı çalıştıran Aykut Kocaman 1 Süper Lig şampiyonluğu , 2 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu bir de Avrupa Ligi'nde yarı final görmüştü. Ancak her zaman oynattığı futbol tarzı ile taraftarların eleştirilerine maruz kalmıştı. Defansif futbol anlayışı belirli başarıları getirse de Fenerbahçe taraftarının arzuladığı oyun tarzı hiçbir zaman sahaya yansımamıştı.Daha önce Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde tam 5 kez istifasını sunan , Alex De Souza gibi kulübün efsane isimlerinden birinin olaylı ayrılmasında başrolde olan Aykut Hoca için pek de olumlu görüşlerin olduğu söylenemez.Taraftarların şu an isyan ettiği çift ön liberolu sistemi kulübe getiren isim olan Kocaman , genelde benimsediği skoru bulduktan sonra skoru korumak için yaptığı katı defans ile de eleştiriliyordu. Tribünlerin ve aslında tüm Fenerbahçelilerin benimsediği " Fenerbahçe defans yapmaz , yaptırır " anlayışının tam tersi bir profilde karşımıza çıkan Aykut Kocaman için yeni sezon beklentilerinin de çok olumlu olduğu bu sayede söylenemiyor. Fenerbahçe'nin elindeki mevcut kadro yapısı , UEFA tarafından uygulanan mali yaptırımlar ile önümüzdeki transfer sezonunda çok fazla hamle yapması beklenmeyen Sarı-Lacivertli ekip muhtemelen aynı kadro ile 2017-2018 sezonuna girecek.Transfer yapma şansı dahi olsa yeni teknik direktörünün futbol anlayışı yüzünden aslında şu an mevcut kadrodan çok farklı tipte oyuncuların alınmayacağı da biliniyor. Fenerbahçe'nin başındaki son iki sezonunda maç başına ortalama 2 puanın dışına çıkamayan Aykut Hoca için söylenecek fazla da bir şey yok. Futbol mentalitesi , düşünce anlayışını en iyi Fenerbahçe taraftarları , takımı için her maç üzülüp kahrolan insanlar bilir.


Aykut Hoca için olumlu tek özelliğin 3 Temmuz sürecindeki duruşu olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten takımın o zaman kenetlenmesi için elini taşın altına koymuş ve dik bir duruş sergilemişti. Ancak bu Fenerbahçe teknik direktörlüğü için yeterli bir kriter maalesef değil. Mevcut başkan Aziz Yıldırım ile ayrılırken yaşadığı sorunlara değinmedik bile. Sözlerini çok kez yiyen bir başkan olan Yıldırım ," Ben olduğum sürece Aykut Kocaman bu kulüpten içeri giremez" demişti. Görüyoruz ki başkan bu sözlerini de unutmuş olacak ki tekrardan kulübe getirdiği kardeşi Ali Yıldırım'ın etkisinde kalmış olacak ki , Aykut Hoca kulüpten tekrar içeri giriyor. Fenerbahçe taraftarları aynı senaryoları izlemekten , aynı sözleri duymaktan , aynı durumları yaşamaktan çok sıkıldı. Yeni sezon beklentilerinide Aykut Kocaman'ı takımın başına getirerek daha başlamadan bitirdiler. Biz de son olarak Fenerbahçe için aydınlık günlerin Ali Koç'un başkanlığına kaldığını söyleyebiliriz.


0 yorum:

Yorum Gönder