Pages

25 Mart 2017 Cumartesi

FRANSA FUTBOLUNUN YENİ GÖZBEBEĞİ : KYLİAN MBAPPE


 Yıllardır dünya futboluna sayısız yıldız ismi kazandıran Fransız futbolu bugünlerde yeni bir yıldızı daha görücüye çıkarıyor. Bu sezon hem lig hem Avrupa'da müthiş bir grafik çizen Monaco'nun genç golcüsü : Kylian Mbappe...



 Fransa Ligi'nde PSG'nin önünde lider olan , Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz günlerde Manchester City'i eleyerek güzel günler geçiren Monaco'da takıma verdiği katkı ile ön plana çıkan genç bir oyuncunun heyecanı yaşanıyor. Aralık 1998 doğumlu olan henüz 19 yaşındaki isim futbolseverlerin de bildiği bir isim olan Kylian Mbappe. Avrupa sahnesine bir şans olarak teknik direktör Leonardo Jardim'in elinde çıkan Mbappe , kulübün genç isimlerle yola devam etme kararı ile de geçen sezon A takımda kendine yer bulmaya başlamıştı.

Büyük patlamasını geçen sezon Avrupa U19 Şampiyonası'nda şampiyon olan Fransa U19 Milli Takımı'nda yapan Mbappe , turnuvada 8 maçta 7 gol atarak Fransa'nın kupayı kaldırmasında büyük pay sahibi olmuştu. Bu sezonda Monaco formasıyla toplam 32 maçta 19 gol 5 asist yapma başarısını gösteren genç Fransız , dikkatleri bir kez daha üzerine topladı. Futbol otoriteleri tarafından yeni Thierry Henry olarak gösterilen Kylian Mbappe' den beklenti düzeyi oldukça yüksek. Henry ile aynı ekolden yani Monaco ekolünden geliyor olması da beklentilerin bu yönde olmasını sağladı.


Saha içindeki olumlu özellikleri olarak kolayca adam eksiltebilmesi , süratli olması aynı zamanda bu süratini olumlu kullanması ve en önemlisi bitirici vuruşlardaki yeteneğini gösterebiliriz. Skorer bir kimliğe sahip olması , çok yönlü özelliğiyle hücum hattının üç bölgesinde de oynayabilen Fransız futbolcu yazın transferi en çok konuşulacak isimlerden biri olacak gibi duruyor. Daha önce Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Manchester City , Kylian Mbappe için 40 milyon Euro'luk bir teklif yapmıştı. Ancak teklif Monaco tarafından kabul edilmemişti. Aynı Mbappe bu sezonda City'i Şampiyonlar Ligi dışına iten isimlerden biri oldu.

Kylian Mbappe gelişimi için çok güzel bir ülke ve takımda top koşturuyor. Monaco'nun Şampiyonlar Ligi gibi bir platformda yer alması da Mbappe'nin yüksek tempolu , gerilimli maçlara da tecrübe kazanmasını sağlıyor. Bugünkü tabloya göre Monaco önümüzdeki sezon da aynı platformların içinde yer alacak. Mbappe'nin kariyeri için yapacağı en doğru tercih bir iki sene daha Monaco'da tecrübe kazanıp Dünya devlerinden birine öyle transfer olması yönünde olacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder