Pages

27 Mart 2017 Pazartesi

ADA'NIN ÖTEKİ TARAFININ YILDIZI


Britanya Adası'nın futbol açısından daha az popüler olan İskoçya kısmında , ligin popülerliğini bir nebze olsun arttıran bir isim var son günlerde. 20 yaşındaki Moussa Dembélé attığı goller ve sergilediği güzel performans ile ligin seyirci ortalamasını yukarılara çıkarıyor.


İskoçya Ligi 2012 yılında Glasgow Rangers'ın borçları nedeniyle küme düşürülmesinin ardından tek düze bir lig şeklinde Celtic'in şampiyonluklarıyla bitiyordu. Celtic ve Glasgow Rangers rekabeti ligin seyir zevki için en önemli unsurken , Rangers'ın küme düşürülmesi ile birlikte tamamen Celtic'in şampiyonluklarıyla süregelen bir lige dönüştü. Bu rekabetin sonlanması iki takımın yıldız kalibresinde oyuncuları transfer edip ligin seyir zevkini arttırmasını da sonlandırmış oldu. Ancak bugünlerde Ada'nın İskoç tarafında bir yıldız adayı ışıldamaya başladı. Işıldayan isim Celtic'in 20 yaşındaki Fransız forveti Moussa Dembélé..



Moussa Dembélé 17 yaşında profesyonel olduğu Fulham'da ilk senesinde sadece 2 müsabakada boy gösteren , ertesi sezon ise Fulham formasıyla 46 maçta attığı 17 gol ve yaptığı 6 asistle , futbol kamuoyu tarafından dikkatle izlenen isimlerden biri oldu. Yaz transfer dönemi geldiğinde ise hakkında bir çok transfer haberi yapılan Dembélé için ülkemizde de Galatasaray'ın  radarına girdiği ancak o zamanlar kulüpte futbol ile ilgilenen başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek tarafından transferinin veto edildiği söyleniyor. Bu transfer dedikodularının arasında tercihini Ada'da kalmaktan yana kullanacak fakat bu sefer Ada'nın İskoç tarafına giden Moussa ,İskoçya'nın devi Celtic ile sözleşme imzaladı.


Celtic kariyerinin daha ilk senesinde geçen sezon Fulham performansının tesadüf olmadığını gösteren Fransız forvet bu sezon Yeşil-Beyazlı formayla 46 resmi maçta 31 gol gibi muazzam bir istatistik yakalarken , dünya devlerinin radarına tekrardan giriş yapmış oldu. Genç yaşına rağmen saha içindeki gücü , hızı ve bitiricilik özellikleriyle komple bir hücum oyuncusu izlenimi veren Moussa'nın 1.83'lük boyu da fiziki olarak golcülük için biçilmiş bir kaftan olduğunun en büyük göstergesi. Yalnızca genç yaşının verdiği acemilik ile takım defansına yardım konusunda sorunlar yaşayan Moussa'nın ilerleyen zamanlarda da bu yönünü geliştireceğini düşünüyoruz.

Fransa U21 Milli Takımı'na da seçilen Moussa için artık yavaş yavaş dünya futbol sahnesinin perdeleri açılıyor.Önümüzdeki transfer dönemlerinde adından sıkça söz edilecek bir isim olduğu aşikar. Ada futbolunu bilmesi ve göründüğü üzere Ada futboluna yatkın bir stili olması onun sonraki durağının İngiltere Premier Ligi'nin dev ekiplerinden herhangi biri olacağıdır.


0 yorum:

Yorum Gönder