Pages

12 Nisan 2017 Çarşamba

HOLLANDA'DA GENÇ BİR TÜRK

Genç oyuncuların gelişim ligi olarak gösterilen Hollanda Ligi'nde son zamanlarda ön plana çıkan bir Türk var. 17 yaşında olmasına rağmen Hollanda'da büyük etki bırakan bir isim : Ferdi Kadıoğlu...


Futbolcu fabrikası Hollanda Ligi her geçen gün bir futbolcunun daha ismini parlatmaya devam ediyor. Bu sezon ise NEC Nijmegen formasını terleten 17 yaşındaki Türk asıllı Hollandalı futbolcu Ferdi Kadıoğlu ön plana çıkan isimlerden biri oldu. Hollanda Ligi her zaman için genç oyuncuların sık süre aldığı ve gelişim gösterdiği bir olmuştur ve dünya futbol pazarına sayısız isim kazandırmıştır. Ferdi Kadıoğlu da futbol dünyasında yeni parlayacak isimlerden biri olacak gibi duruyor.


Orta sahanın göbeğinde oynayan Ferdi, hücum yönündeki özellikleriyle ön plana çıkıyor. Oyun kurma, kilit paslar verme, orta açma ve adam eksiltme gibi futbol zekası ve tekniği isteyen özelliklerde normal üstü bir yeteneği olan Ferdi Kadıoğlu aldığı sürelerde de bu yönleriyle taraflı tarafsız herkesin ilgi odağı olmayı başardı. Milli Takımımızın yeni yıldızı Emre Mor'a benzetebileceğimiz ancak Emre'nin biraz daha merkezi stilinde olan bir oyuncu diyebiliriz Ferdi için. Ayaklarına hakim ve futbol olgunluğuna çok genç yaşta erişmiş bir görüntüsü var Kadıoğlu'nun.

Zayıf yönleri olarakta şu an için fiziki yeterliliği, ikili mücadelelerdeki başarısı ve şut gücünü gösterebiliriz. Ancak bu eksiklikler yaşının getirdiği dezavantajlar. Futbol zekası ile bu yönleri şimdilik kapatabiliyor Ferdi. İlerleyen dönemlerde de fiziki gelişimini tamamlayınca daha komple bir futbolcu haline gelecektir.

Şu anda gelişimi için en uygun liglerden birinde bulunan Ferdi, bu sezon Hollanda Ligi'nde 23 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Alt yaş gruplarında da  Hollanda Milli Takımı formasını terletti Ferdi. Gelecek dönemlerde adından daha sıkça söz ettirecek olan genç oyuncuyu Türk Milli Takımımız için kazanmak gereklidir. Daha büyük transferler yapıp dünya futbol piyasasında yüksek rağbet görmeden böyle bir cevheri elden kaçırmamak lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder