Pages

12 Nisan 2017 Çarşamba

KENDİNİ YENİDEN BULMAYA ÇALIŞAN İSVEÇLİ

Genç yaşında Liverpool kadrosunda yer buldu. Ancak İngiltere'de tutunamayıp kendini yeniden göstermek için Hollanda'yı seçti. Küllerinden yeniden doğmaya çalışan bir isim : Kristoffer Peterson...



İngiltere'de Liverpool formasını giymek o kadroda bulunmak değerlidir. Ancak İngiliz ekibinin kadrosunda bulunduğu dönem Liverpool için pek iyi dönemler olmadığı için kendisine şans bulamadı. Daha sonra kiralara gönderilerek maç tecrübesi kazanması beklendi. Ancak bir daha İngiltere'ye dönmedi genç İsveçli. Kiraya gönderildiği Hollanda'da kalmaya kendini burada kanıtlamaya karar verdi.

Sırasıyla Utrecht ve Roda'da kiralık olarak forma giyen daha sonra bonservisi Utrecht tarafından satın alınan Kristoffer devre arası transfer döneminde yine aynı ligin ekiplerinden Heracles'e transfer olmuştu. Aradığı ortamı Heracles kulübünde yakalamayı başaran Peterson, 11 maçta 4 gole imzasını atmayı başardı. Daha çok kanat forvet olarak görev alan İsveçli, güçlü ve dinamik duruşunun yanında teknik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Kanat oyuncusu olmasına rağmen çok kritik paslar atabilen, ters ayakla içeri girip tehlikeli şutlar atabilme özelliğine sahip bir isim. Bu özelliklerini Heracles forması altında gösterme fırsatı bulan Kristoffer Peterson için yeniden yüksek kalibreli bir takıma gitme şansı doğdu diyebiliriz.

Eğer ki bu gelişimini süratle sürdürürse tekrardan bir dev kulübün radarına girip kendini devlerin futbol sahnesinde bulabilir. 22 yaşında ve futbolunu olgunlaştırmak için son dönemlerini yaşıyor. Sezon sonunda kendisini bekleyen teklifleri ve gideceği kulübü hep birlikte göreceğiz. Ancak şahsi görüşüm bir sene daha Hollanda Ligi'nde kalıp kendini tamamen bir sezon tek bir takımda kanıtlayıp öylece bir yol haritası çizmesinden yana olmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder