Pages

5 Mart 2017 Pazar

İTALYA'DA BİR AFRİKA İNCİSİ : FRANCK KESSİE

Franck Kessie

Eski popülerliğini yitirmiş , Juventus'un hegemonyası altında süren İtalya Ligi Serie A'da bugünlerde Afrikalı bir isim dikkat çekiyor.Fildişi Sahilleri vatandaşı olan , savunma oyuncusu olmasına rağmen golleriyle dikkat çeken bir isim : Franck Kessie...




Atalanta İtalya'nın orta sıra ekiplerinden ligin gedikli takımlarından bir tanesi. Ancak bugünlerde dünya devlerinin Atalanta'ya odaklanmasının bir sebebi var. Şimdiden yaz transfer sezonu için İtalyan ekibinin kapısının önünde kuyruk oluşturmuş durumdalar. Bu durumun nedeni Atalanta'nın 21 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncusu ; Franck Kessie..


Ön libero diye tabir ettiğimiz savunmanın önünde oynayan Kessie , her iki ayağını kullanabilme yeteneği , dinamikliği ve gol yollarında etkisiyle ön plana çıktı. Mevkisindeki çoğu oyuncunun tek düze basit futbol oynaması , onun bu özellikleriyle genç yaşta dikkat çekmesini sağladı. Otoriteler tarafından yeni nesil Yaya Toure olarak lanse edilen Franck Kessie için aralarında Chelsea , Milan , Barcelona gibi dünya devlerinin yer aldığı kulüpler Atalanta'nın kapısını aşındırmaya başladı. Ancak Franck Kessie'nin disiplin ve çabuk hata yapabilme sorunlarını aşması gerektiğini eklemeden geçemeyiz. Önümüzdeki sene sonunda yüksek ihtimalle Avrupa devlerinden birine gidecek olan Kessie'nin emin ellerde bu negatif özelliklerini de aşacağını düşünüyorum.


Franck Kessie'nin bu sezon dikkat çeken istatistikleri arasında Serie A gibi kısır bir ligde , ön libero mevkisinde attığı 6 gol ve yaptığı 1 asisti söyleyebiliriz. Maç başına 1.3 top çalma , ve 5.0 gibi dikkat çekici bir oranla ikili mücadele kazanan Franck , %67'lik top sürme istatistiği ile de hücuma top taşıma konusunda ki yeteneğini gözler önüne seriyor. Önümüzdeki transfer sezonunun gözde isimlerinden biri olacak olan Afrikalı , bakalım tercihini hangi ekipten yana yapacak. Kişisel kanaatime göre yapacağı en mantıklı tercihin orta sahasında fark yaratacağı Chelsea ekibinden yana olması. Conte gibi 5'li orta saha ile oynayıp dinamik oyuncuları parlatan bir teknik adamın elinde bambaşka bir oyuncu olabilir. 


Franck Kessie penaltı vuruşlarındaki yeteneği ile de dikkat çekiyor :













0 yorum:

Yorum Gönder