Pages

5 Mart 2017 Pazar

AVRUPA BASKETBOLUNUN YENİ YILDIZI : LUKA DONCİC

Luka Doncic

Futbolda olduğu gibi basketbolda da kadrosunda sayısız yıldız ismi barından Real Madrid'de henüz 18 yaşındaki Luka Doncic fırtınası esiyor. 16 yaşından beri A takımda kendisine yer bulan , Euroleague'de gösterdiği performans ile kalitesini ispatlayan Doncic'e biraz daha yakından bakalım..




Altyapısından yetiştiği Real Madrid'de  geçen sezondan beri düzenli olarak forma şansı bulan 1996 doğumlu Slovenyalı basketbolcu Luka Doncic , bu sezon gösterdiği başarılı grafik ile basketbolseverler tarafından Avrupa'nın önümüzdeki dönemlerde en tepesinde yer alacak isim olarak gösteriliyor. Genç yaşına rağmen 2 senelik bir Euroleague tecrübesi bulunan , aldığı süreleri beklenenden çok daha iyi bir şekilde karşılayan Slovenyalı yetenek için NBA kulüplerinin yakın takipte olduğu biliniyor. Biz de kariyeri çok erken yaşta , zirvede başlayan Doncic'e biraz daha yakından mercek tutmak istedik. 

Gard pozisyonunda oynayan Luka Doncic , sadece oyun kurmasındaki yetenek ve skorer özelliği ile ön plana çıkmıyor. Ribaund ve asist üstüne top çalma gibi istatistiklerde de sürekli belirli bir seviyede verimi olan Doncic , 18 yaşında komple bir oyuncu olarak basketbol sahnesinde yer alıyor. Özellikle Euroleague maçlarında gördüğümüz takımdaki yıldızların altında ezilmeme , sorumluluktan kaçmama gibi özgüven gerektiren pozisyonlardan sakınmayan Doncic , aldığı sorumlulukların da altından başarıyla kalkıyor. Sergio Rodriguez gibi tecrübeli ve sevilen bir ismin de bu sene başında NBA'de 76ers'a gitmesiyle , aldığı rolü biraz daha artan Doncic oyunculuğu ile fazlasıyla bu rolün altından kalkıp daha da büyük rolleri üstlenebileceğini gösterdi. 


Bu sezon Euroleague' de %44 gibi gayet iyi bir yüzdeyle üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulan Doncic , çizgi içinden de %53 'lük gibi iyi bir rakamla mücadele etti. Gard olmasına rağmen 2.01 cm'lik boyunu iyi kullanan Luka , maç başına 4,3 ribaund ortalamasını yakaladı. Takım oyununa katkısı açısından da maç başına 4,3'lük asist sayısını bulan Slovenyalı yıldız istatistiklerde de görüldüğü üzere komple bir oyuncu görünümünü parkeye yansıttı.


Koç Pablo Laso'nun elinde gelişimini sürdüren her sezon üstüne koyarak devam eden Luka Doncic eğer ki bu şekilde devam ederse muhtemelen 2018 NBA draftının üst sıralarında hatta zirvesinde kendine yer bulabilir..



Luka Doncic ve Baskonia karşısında yaptığı gecenin hareketi :








0 yorum:

Yorum Gönder