Pages

13 Nisan 2017 Perşembe

BASK'IN GÜÇLÜ STOPERİ

İspanya'nın kendi kültürüne en çok sahip çıkan takımında Athletic Bilbao'da forma giyen, lider ruhlu ve kanseri yenip futbola yeniden başarıyla dönen bir isim: Yeray Alvarez..


İspanya Ligi La Liga'da sadece kendi bölgesi olan Bask bölgesinde doğan oyunculara şans veren yılların ekol ekibi Athletic Bilbao İspanyol futboluna her dönem önemli yıldız isimleri kazandırmayı başarmıştı. Zorlu bir ligde çok zor bir misyonu üstlenen ancak zorluklara rağmen başarılı sonuçlar eden bir takım Athletic. Genç bir kadroya sahip olan Bilbao'da çoğu oyuncu parlatılmaya hazır cevher gibi. Fakat takımın savunma yükünü çeken genç bir isim bugünlerde dikkat çekiyor. Bahsettiğimiz isim 22 yaşındaki stoper Yeray Alvarez.


Yeray Alvarez Bilbao ekolünün savunma konusunda verdiği son meyvelerden biri. 1.83'lük boyu ve sağlam duruşuyla dikkat çeken genç İspanyol, özellikle top kesme özelliğiyle ön plana çıkıyor. Hem ikili mücadelelerde hem de pas arası konusunda oldukça başarılı olan Alvarez bu istatistiklerde ligde zirveye oynayan bir futbolcu. Aynı zamanda savunma oyuncularında dikkat edilen yeteneklerden olan pozisyon alma bilgisi ve geriden oyun kurma konusunda da normal üstü performansa sahip olan Yeray Alvarez bu konuda Bilbao'nun oyununda önemli bir yere sahip. Dinamik görüntüsüyle zorlu zeminlerde de mücadele edebilen Yeray Alvarez, Javi Martinez'den sonra Bilbao ekibinin yetiştirdiği dünya çapında parlayacak savunma oyuncularından biri olacak gibi duruyor.


Yeray Alvarez'in bu kadar iyi özelliğinden bahsetmişken, bu güçlülüğü başarıyı daha değerli hale getiren kanseri atlatma hikayesinden de bahsetmemek olmaz. Testis kanseri teşhisi konulan genç oyuncu tüm futbol kamuoyunu üzmüş ve şaşkına çevirmişti. Ancak savunmadaki güçlü duruşunu hayatınada yansıtmayı başaran Alvarez, geçirdiği operasyon sonrasında kanseri yenip sahalara geri dönmeyi başardı.

Performansı ile büyük kulüplerin listesinde yer alabilecek bir isim olan Alvarez için kariyer planlamasında neler olacağını sene sonunda göreceğiz. Ancak bilinmelidir ki her büyük takımın böyle güçlü duruşa sahip bir oyuncuya her zaman için ihtiyacı vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder