Pages

13 Nisan 2017 Perşembe

SASSUOLO'NUN YILDIZI

Değişim ve farklılaşma içerisinde olan İtalyan futbolu yeni yeteneklere ihtiyaç duyarken, Sassuolo'nun 20 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Lorenzo Pellegrini bu değişimin içerisinde yer bulabileceğini gösterdiği performans ile gözler önüne seriyor.

Sassuolo İtalya Serie A'ya yükseldiği günden itibaren istikrarlı bir performans sergileyerek asansör takım olmayıp ligin kalbur üstü takımlarından biri haline gelmişti.Doğru transfer planlaması ve oyun sistemiyle ligde belirli bir konum edinen Sassuolo'da bugünlerde genç bir orta saha oyuncusu harikalar yaratıyor. Harikalar yaratan isim Lorenzo Pellegrini..

Roma altyapısından yetişen Pellegrini geniş Roma kadrosu içerisinde yeterli fırsatı bulamayıp, geçen sezonun başında bir başka İtalyan ekibi Sassuolo'nun kadrosuna katılmıştı.İlk sezonunda ortalama bir performans sergileyip 19 maçta 3 gol atma başarısını göstermişti. Daha çok rotasyon oyuncusu olduğu ilk Sassuolo sezonundan sonra bu sezon kadro yapılanmasında ana isimlerden biri oldu. Komple bir orta saha oyuncusu olan Pellegrini orta sahanın ortasındaki defansif ve hücum bölgelerinin hepsinde oynayabiliyor. Daha çok tam merkezde çift yönlü olarak tercih edilen bir oyuncu olan Lorenzo Pellegrini skor yönündeki katkısıyla da ön plana çıkıyor.Bu sezon tüm kulvarlarda yeşil-siyahlı formayla 8 gol 6 asistlik skora katkı yapma başarısı gösterdi. Kilit pasları, oyun kurma özelliği, gerektiğinde savunmacı özellikleriyle skoru korumanın gerektiği anlarda da rol alabilen bir oyuncu. Günümüz total futbolunun aranan oyuncularından biri Lorenzo Pellegrini.


İtalya U21 takımında da şans bulmaya başlayan genç İtalyan yakın zamanda İtalya A Milli Takımı'nın değişen oyun stilinde yer edinip kendisine en zirvede yer bulacaktır. Muhtemelen sezon sonunda da başka bir ekibe transfer yaşayacak olan Lorenzo Pellegri'nin başarı basamaklarını tırmanışını hep birlikte izleyip göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder