Pages

13 Nisan 2017 Perşembe

SAO PAULO'DAN ÇIKAN YENİ BİR CEVHER

Brezilya'nın Sao Paulo ekibinden Ajax kadrosuna katılan kanat oyuncusu, aldığı kısa sürelere rağmen dikkat çekmeyi başardı. Brezilyalı isim : David Neres..

Dünya çapında keşfettiği oyuncularla geniş bir gözlemci ekibine sahip olan Ajax kulübünün son keşiflerinden olan David Neres, Brezilya'nın Sao Paulo takımından Hollanda ekibine kazandırıldı. Brezilyalı futbolcuların genel özelliklerinden olan yüksek top tekniğini kendinde barındıran Neres, bu özelliklerinin yanında top sürme yeteneği, sürat ve fırsatçılık özellikleriyle kendini Ajax forması altında bulduğu kısıtlı sürelerde göstermeye başladı.

Bu sezonu daha çok Ajax'ın genç takımında geçiren David Neres'in Avrupa'ya alışma süreci yavaş yavaş tamamlanıyor. Artık A takımda da şans bulmaya başlayan David, forma giydiği 4 müsabakada 2 gol atma başarısı da gösterdi. Fırsatçı özelliğini gol sayısındaki istatistik ile de gözler önüne serdi. Çok fazla forma şansı bulamadığı için hakkında büyük sahnede pek bir bilgi bulunmayan Brezilyalı oyuncu Ajax'ın önümüzdeki sezonun ana rotasyon içerisinde düşündüğü önemli bir oyuncu olacak. Gelecek sezonun muhtemelen futbol pazarında ön planında olacak devlerin takibine girecek olan Neres bu tahminlerin izlenimini kısa sürede kendisi yaratmayı başardı.

Brezilya U20 Milli Takımı'nda da forma giyen 20 yaşındaki oyuncu kanat forvetin hem sağında hem de solunda forma giyebiliyor. Fiziki yeterliliğini ve yüksek antreman temposunda gelişimini bu yaz hazırlık kampı döneminde tamamlayabilirse önümüzdeki sezon adından epeyce söz ettirebilir. Kişisel gelişimi açısından çok doğru bir yerde olan David Neres, Brezilyalı futbolcuların Avrupa'ya göre biraz daha eksik olan disiplin probleminide Ajax futbol bünyesinde aşarsa üst düzey sahnede ilerleyen yıllarda kendine yer bulur.

0 yorum:

Yorum Gönder