Pages

12 Nisan 2017 Çarşamba

AJAX'IN YENİ PRENSİ

Dünya futboluna sayısız isim kazandıran Ajax, yine bir ismin daha parlamasında büyük rol oynuyor. Henüz 19 yaşında olan Danimarkalı Kasper Dolberg, Ajax'ın futbol pazarına sunduğu ne ilk ne de son isim olacak...


Mazisi başarılarla dolu, dünya futbol tarihinde sayısız ismi yetiştiren bir kulüp Ajax. Geçmişten günümüze çok sayıda yıldız ismi bünyesinde barından Hollanda ekibi yeni misyonu olan genç isimleri ön plana çıkarma konusunda da gayet başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Luis Suarez, Klaas Jan Huntelaar gibi bir çok golcüyü yetiştiren ve futbol piyasasına gönderen Ajax, bugünlerde Danimarkalı genç forvetini izleyenlerin önüne çıkarıyor. Danimarka'nın Silkeborg IF takımının altyapısından Ajax bünyesine kazandırılan ve Eredivisie'deki ilk sezonunda sergilediği performansla göz dolduran bu isim : Kasper Dolberg..

Hollanda ekibiyle bu sezon ligde çıktığı 25 maçta 13 gol 5 asist gibi muazzam bir performansın altına imza atan genç Danimarkalı şimdiden Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına takılmaya başladı. Hem en ileri uçta hem de kanatlarda da oynayabilen Dolberg, 1.87'lik boyuyla da fiziki açıdan yeterliliğini ortaya koyuyor. Top hakimiyeti, bitirici vuruşlardaki yeteneği fiziğine rağmen gayet iyi olan sürati ile birlikte komple bir forvet oyuncusu görünümünde olan Dolberg günümüz futbolunun atletik santraforlarından ziyade eski tip Andriy Shevchenko veya bir Dennis Bergkamp esintisini izleyicilerine sunuyor. Sahadaki duruşu ile taraftarlarına da oldukça güven veren Kasper Dolberg, hırslı karakteriyle de şimdiden Ajax taraftarının gözbebeği oldu.

Zlatan İbrahimovic ve Christian Eriksen gibi isimleri keşfeden gözlemcinin keşfi olan Danimarkalı, dünya futbolunun ilerleyen dönemlerde adından sıkça söz edilen isimlerinden biri olacağı aşikar. Önünde yer alan örnekler gibi doğru transfer ve kariyer hamlelerini uygularsa günümüz futbolu yeni bir yıldızı daha kazandı diyebiliriz. Hem de bizlere maziden esintiler sunan genç bir yıldız.

0 yorum:

Yorum Gönder